home > specialisaties

specialisaties

Naast reguliere fysiotherapie, beschikken we over een ruime hoevelheid specialisaties. Hier vindt u informatie over onze verschillende mogelijkheden.

Manuele therapie

Wanneer uw last heeft van pijnlijke of stijve gewrichten, waardoor u slecht kunt bewegen, kan manuele therapie uitkomst bieden. Bijvoorbeeld bij klachten in de nek, waardoor u niet goed u hoofd kunt draaien. 

Lees verder

Schouderklachten

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt er mee te maken. De klachten houden meestal lang aan en komen geregeld terug. Schouderpijn wordt meestal gevoeld in de bovenarm, vooral bij het heffen van de arm.

Lees verder

Orofaciale therapie

Kaakfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie welke zich richt op klachten in een heel specifiek gebied van het lichaam, namelijk de kaakgewrichten en het hoge nek/ halsgebied.

Lees verder

Cranio-sacraal therapie

Cranio- sacraal therapie richt zich op het herstellen van een verstoorde balans in het lichaam.Dit kan in het bewegingsapparaat liggen, dit zijn de spieren,banden,kapsel en botten, maar ook in andere structuren, zoals bijvoorbeeld organen en bindweefsel.

Lees verder

Bekkenfysiotherapie

Tijdens de zwangerschap verweken onder invloed van het zwangerschapshormoon de banden en het kraakbeen in het lichaam. Dit is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt dat de baby tijdens de bevalling het lichaam van de moeder door het bekken kan verlaten, maar maakt het bekken tegelijkertijd kwetsbaarder.

Lees verder

Adem- en ontspanningstherapie

Door lichamelijke of geestelijke (over)belasting kan de spanning in het lichaam toenemen. Vaak gebeurt dit geleidelijk waardoor de spanningsopbouw niet (direct) bewust wordt opgemerkt.

Lees verder

Urine- incontinentie

Onder urine-incontinentie wordt het onwillekeurig verlies van urine verstaan. Het is een veelvoorkomend en vaak goed te behandelen probleem. Er bestaan twee verschillende vormen van incontinentie: stressincontinentie en urge-incontinentie.

Lees verder

Fysiotherapie op haptonomische basis

Fysiotherapie op haptonomische basis omvat méér dan alleen de gangbare fysiotherapie. Een fysiotherapeut werkend op haptonomische basis richt zich in de begeleiding niet alleen op de klacht of beperking, maar ook hoe deze gevoelsmatig doorwerkt in je leven.

Lees verder

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak voor een behandeling

Ga naar het contact formulier,
Of bel (+3120) 68 62 932 voor een intakegesprek.