home > specialisaties > Cranio-sacraal therapie

Cranio-sacraal therapie

Cranio- sacraal therapie richt zich op het herstellen van een verstoorde balans in het lichaam.Dit kan in het bewegingsapparaat liggen, dit zijn de spieren,banden,kapsel en botten, maar ook in andere structuren, zoals bijvoorbeeld organen en bindweefsel.

 
Bij bepaalde traumata of gebeurtenissen, zowel op het fysieke als mentale vlak, beschermt het lichaam zich tegen beschadiging door extra spanning op te bouwen.
 
Fysieke traumata zijn bijvoorbeeld whiplash, valpartijen, botbreuken, operaties, kneuzingen enz. Mentale trauma/ gebeurtenissen kunnen variëren van overlijden of ziektes van naasten, scheiding, overspanning, burnout tot periodes van ziekte, misbruik of andere narigheid.
 
De overspanning die het lichaam in zo’n situatie of periode heeft opgebouwd ter bescherming blijft vaak bestaan, ook als de beschadigde structuur is hersteld of de omstandigheden die om die bescherming vroegen zijn gewijzigd .
 
Deze ‘overspanningsgebieden’ kunnen op hun beurt weer klachten veroorzaken of in stand houden en herstel van nieuwe beschadigingen bemoeilijken.
 
Met  craniosacrale therapie ben je in staat deze gebieden van overspanning, waar men zich zelf niet bewust van is, op te sporen. Vervolgens probeer je de cliënt zich daarvan bewust van te maken en door middel van zachte manipulaties en prikkelen van bewustzijn en ademhaling deze overspanning te doorbreken. Daarbij probeer je dat gedeelte ook weer bij zijn omgeving te laten aansluiten, zodat er weer een goede verbinding en uitwisseling met de rest van het lichaam bestaat.
 
Je optimaliseert dus de lichaamsbalans en stelt het lichaam daardoor beter in staat te herstellen.
 
Meer informatie kunt u vinden op www.upledger.nl

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak voor een behandeling

Ga naar het contact formulier,
Of bel (+3120) 68 62 932 voor een intakegesprek.