home > specialisaties > fysiotherapie op haptonomische basis

Fysiotherapie op haptonomische basis

Fysiotherapie op haptonomische basis omvat méér dan alleen de gangbare fysiotherapie. Een fysiotherapeut werkend op haptonomische basis richt zich in de begeleiding niet alleen op de klacht of beperking, maar ook hoe deze gevoelsmatig doorwerkt in je leven.

Klachten en gevoelens van onbehagen zijn vaak het gevolg van een reactie op gebeurtenissen of situaties in je leven. Gevoelens van verdriet, angst, boosheid hebben veel invloed op je lichamelijk functioneren en kunnen tot fysieke klachten leiden. 
Ons lichaam vertelt je hoe het met je is, waar je grenzen liggen, wat je graag wilt of juist niet, waar je van opknapt of afknapt enzovoort. 
Wanneer iets indruist tegen je gevoel kun je niet altijd beredeneren waarom, maar je voelt het wel. Geef je geen gehoor aan dit signaal dan kun je daar lichamelijke klachten door krijgen.
Wanneer wij de signalen van ons lichaam serieus nemen zijn wij in staat om tijdig te herstellen. Wanneer wij echter keer op keer deze signalen en onze grenzen negeren, ontstaan er chronische klachten die moeilijker en langzamer herstellen. 
Door de haptonomische benadering word je je meer bewust van jezelf en je gevoelsleven. Binnen het contact met de therapeut ervaar je hoe je met gevoelens en stress omgaat en wat je mogelijkheden hier in zijn. Dit kan helpen de opgebouwde spanning los te laten en vertrouwen te herwinnen.
 
Deze vorm van begeleiding is o.a. geschikt bij:
  • lichamelijke klachten die mogelijke door stress of spanning veroorzaakt worden (zoals hyperventilatie, chronische gewrichtspijnen, hoofdpijn, slapeloosheid etc.)
  • klachten die niet over willen gaan, een verminderd herstelvermogen
  • overbelastingsklachten, zoals RSI (het huidige KANS)
  • burn-out
  • gevoelens van stress, onrust en overspannenheid
  • langdurig lichamelijke klachten waardoor je gevoelsmatig uit balans bent geraakt. 
Voor meer informatie zie www.haptonomie.nl 
 
Verzekering / Verwijzing
De behandeling wordt door de verzekering vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.
U kunt sinds 2007 zonder verwijzing van uw huisarts rechtstreeks naar de fysiotherapeut. 
 
Bij Corver Fysio- en Manuele Therapie kunt u terecht bij Maaike van der Lans 
 

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak voor een behandeling

Ga naar het contact formulier,
Of bel (+3120) 68 62 932 voor een intakegesprek.