home > specialisaties > Manuele therapie

Manuele therapie

Wanneer uw last heeft van pijnlijke of stijve gewrichten, waardoor u slecht kunt bewegen, kan manuele therapie uitkomst bieden. Bijvoorbeeld bij klachten in de nek, waardoor u uw hoofd niet goed u hoofd kunt draaien. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Literatuur over evidentie en kosteneffectiviteit van Manuele Therapie.

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak voor een behandeling

Ga naar het contact formulier,
Of bel (+3120) 68 62 932 voor een intakegesprek.