top of page

Chronische pijn

Wat te doen bij chronische pijn?

Chronische pijn is erg vervelend: we hebben het over langdurige pijnklachten die door verschillende redenen maar niet verdwijnen. Maar al te vaak wordt er door artsen en therapeuten geen duidelijke oorzaak gevonden voor het blijven bestaan van de pijn.

 

Waar de één hersteld van een blessure, blijven pijn en beperkingen bij de ander voortduren. Onbegrip en onduidelijkheid, bijvoorbeeld door het uitblijven van een diagnose kan dan voor veel frustratie en machteloosheid zorgen. Soms wordt door hulpverleners zelfs ten onrechte gezegd dat het 'tussen de oren' zit. En dat terwijl de pijn er toch echt is. Wellicht ben je al bij verschillende therapeuten geweest, zonder resultaat. 

Bij Corver zien we veel mensen met chronische pijnklachten en kijken we vooral bij deze groep naar de mens als geheel. Zonder deze holistische visie op pijn en zonder écht begrip van de werking van pijn, gedrag en emoties op het voortbestaan van klachten zal herstel uitblijven. We zien daarom veel mensen met bijvoorbeeld;

 

Bij al deze aandoeningen is er medisch gezien vaak geen duidelijke reden waardoor je klachten niet verdwijnen.

Amsterdam fysiotherapie West

Behandeling van chronische pijn door de fysiotherapeut.

We besteden bij Corver veel tijd aan het leren begrijpen wat pijn is, wat het je te zeggen heeft en geven inzicht in het hoe en waarom van je terugkerende symptomen. Veel aandacht zal in eerste instantie gaan naar het inzicht in je eigen patronen, de werking van pijn en het wegnemen van onbegrip. 

Daarnaast zullen we je helpen om gezonde gewoontes op te bouwen en te onderhouden zodat je op de lange termijn winst haalt uit de therapie.

We zijn bij Corver breed opgeleid en kijken verder dan alleen het behandelen van de symptomen. Door uitgebreid in kaart te brengen welke factoren er mee spelen, door inzicht te geven in de onderhoudende patronen waar mensen in zitten.

Bij Corver kun je hiervoor terecht bij Arend Edelenbosch en Dorien schagen.

bottom of page