home > directe toegankelijkheid

Directe toegankelijkheid

Sinds 1 januari 2006 is het mogelijk om u met uw klacht direct bij de fysiotherapeut te melden zonder eerst een arts te consulteren.
 
De fysiotherapeut die u die mogelijkheid biedt, dient daartoe geschoold te zijn. Hij/zij verplicht zich ook eerst een screeningsafspraak met u te maken om te bepalen of uw klacht op zijn/haar behandelterrein ligt.
In deze setting is het echter ook met name van belang dat de fysiotherapeut bekijkt of er redenen zijn om u niet te behandelen of om u tóch pas te behandelen nadat u een arts heeft geraadpleegd. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij bepaalde aandoeningen die u in het verleden heeft gehad of bij verschijnselen die door de fysiotherapeut niet direct aan uw klacht zijn te koppelen of die hem/haar niet bekend of vertrouwd voorkomen.
 
Vanuit de manuele therapie wordt al langer in de scholing de nadruk gelegd op het goed kunnen onderscheiden van klachtenbeelden die je wél kunt behandelen, maar vooral ook waar je van af moet blijven.
 
Maaike van der Lans, Arend Edelenbosch en Tino Corver zijn allen geschoold. Hierbij is Tino Corver via het Nascholingsinstituut voor Paramedici ( N.P.I. ) ook betrokken als docent bij de ontwikkeling van de D.T.F( Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie ) en bij de scholing van andere fysiotherapeuten ter voorbereiding op de D.T.F.
 
Onze praktijk is derhalve voldoende voorbereid en geschoold om deze uitbreiding in onze voorzieningen aan te kunnen bieden.
Het is aan u om daar gebruik van te maken. U bent van harte welkom!

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak voor een behandeling.

Ga naar het
contactformulier, of bel
020 - 686 29 32 voor een intakegesprek.