Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de  fysiotherapie. De manueel therapeut heeft na zijn opleiding fysiotherapie een 3- jarige Master opleiding gevolgd.

 

Wanneer je last hebt van pijnlijke of stijve gewrichten waardoor u slecht kunt bewegen, kan manuele therapie uitkomst bieden. Bijvoorbeeld bij klachten in de nek waardoor je niet goed je hoofd kunt draaien. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Wat kan manuele therapie voor u doen? 

De manueel therapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van jouw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat aanbieden.

Voor welke klachten kunt u terecht?

De manueel therapeut is specialist op het gebied van;

- lage rugklachten;

- nekklachten;

- hoofdpijnklachten;

- bekkenpijn;

- schouderpijn;

- pijn in de middenrug

Vergoeding/ verwijzing.

De behandeling wordt door de verzekering vergoed indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts via de directe toegankelijkheid rechtstreeks naar de fysiotherapeut.

Bij wie kunt u terecht bij Corver Fysio?

Arend Edelenbosch >

Tino Corver >

Dorien Schagen >