home > specialisaties

Specialisaties

Naast de reguliere fysiotherapie beschikken we over een ruime hoeveelheid specialisaties. Hier vindt u informatie over onze verschillende mogelijkheden.

Sport gerelateerde klachten

Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het beïnvloeden van het genezingsproces, zo ook bij sportblessures.

Lees verder

Revalidatie na operatie

Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het beïnvloeden van het genezingsproces, zo ook bij de revalidatie na een operatie. 

Lees verder

Adem- en ontspanningstherapie

Door lichamelijke of geestelijke (over)belasting kan de spanning in het lichaam toenemen. Vaak gebeurt dit geleidelijk waardoor de spanningsopbouw niet (direct) bewust wordt opgemerkt.

Lees verder

Bekkenfysiotherapie

Tijdens de zwangerschap verweken onder invloed van het zwangerschapshormoon de banden en het kraakbeen in het lichaam. Dit is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt dat de baby tijdens de bevalling het lichaam van de moeder door het bekken kan verlaten, maar maakt het bekken tegelijkertijd ook kwetsbaarder. Ook een ongeval of een sportblessure kan de oorzaak zijn van bekkeninstabiliteit bij zowel mannen als vrouwen.

Lees verder

Cranio-sacraal therapie

Cranio-sacraal therapie richt zich op het herstellen van een verstoorde balans in het lichaam. Dit kan in het bewegingsapparaat liggen, dat zijn de spieren, banden, kapsels en botten, maar ook in andere structuren zoals organen en bindweefsel.

Lees verder

Dry Needling

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. 
Lees verder

Hoofdpijn

Binnen onze praktijk wordt gewerkt volgens de methode Watson. Bij deze methode staat het (dis)functioneren van de wervels hoog in de nek centraal. Bij de verschillende primaire hoofdpijnvormen (migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn) is in toenemende mate bewijs gevonden voor een overprikkeling (sensitisatie) van de hersenstam.

Lees verder

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op klachten in een heel specifiek gebied van het lichaam, namelijk de kaakgewrichten en het hoge nek/halsgebied.

Lees verder

Manuele therapie

Wanneer u last heeft van pijnlijke of stijve gewrichten waardoor u slecht kunt bewegen, kan manuele therapie uitkomst bieden. Bijvoorbeeld bij klachten in de nek waardoor u niet goed uw hoofd kunt draaien. 

Lees verder

Schouderklachten

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt er mee te maken. De klachten houden meestal lang aan en komen geregeld terug. Schouderpijn wordt meestal gevoeld in de bovenarm, vooral bij het heffen van de arm.

Lees verder

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak voor een behandeling.

Ga naar het
contactformulier, of bel
020 - 686 29 32 voor een intakegesprek.