home > specialisaties > fysiotherapie op haptonomische basis

Haptotherapie en fysiotherapie op haptonomische basis

Je lichaam laat je voelen hoe het met je gaat, waar je grenzen liggen en wat je behoeftes zijn.

Door te (leren) luisteren naar wat je lichaam je vertelt kan de weg naar herstel worden bewandeld.

Deze vorm van begeleiding is o.a. geschikt bij:

  • lichamelijke klachten die door stress of spanning veroorzaakt worden, zoals hyperventilatie, chronische spierspanning nek-schouders/rug/bekken/benen, hoofdpijn, slapeloosheid, onverklaarbare buikpijn.
  • overspannenheid, chronische vermoeidheid en burn-out
  • gevoelens van onrust, leegte, depressie
  • moeite hebben met grenzen aangeven
  • moeite hebben om in contact te komen met eigen gevoelens en hier uiting aan te geven
  • moeite hebben met contact met anderen in privesfeer of in werksituaties

Bij fysiotherapie op haptonomische basis is er altijd sprake van lichamelijke klachten, waarbij er gekeken wordt hoe het voelen van je lichaam en gevoelens een rol spelen in het aanhouden van de klacht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de technieken uit de haptotherapie. Deze behandeling duurt een half uur.

Een behandeling haptotherapie geeft meer verdieping en heeft ook hulpvragen waarvoor je niet naar de fysiotherapeut gaat, zoals moeite hebben met grenzen aangeven, meer zichtbaar willen zijn, gevoelens van onrust/leegte/depressie.

In de behandelingen ga je voelen hoe je reageert in diverse situaties, word je bewust van onderliggende patronen en ga je eventueel nieuwe manieren trainen om met voor jou lastige situaties om te gaan. Deze behandeling duurt een uur.

Tijdens de intake zullen jullie samen kijken welke behandeling gepast is voor jou.

De haptotherapeut maakt gebruik van ervaringsoefeningen, gesprek en aanraking. Via direct gevoeld contact kun je ervaren hoe je omgaat met je emoties, grenzen en momenten van stress of juist onderspanning. In gesprek leer je woorden te geven aan hetgeen je voelt en is er aandacht voor lichaamstaal, waarbij je kan ervaren hoe verschillende houdingen en manieren van bewegen je anders kunnen laten voelen.

Verzekering / Verwijzing

Wij kunnen de haptotherapie behandelingen niet direct bij de zorgverzekeraar declareren. U dient de behandelingen per keer contant af te rekenen en u kunt de factuur zelf bij de verzekeraar indienen. De hoeveelheid vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend.

De behandeling fysiotherapie op haptonomische basis wordt door de verzekering vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

U kunt zonder verwijzing van de huisarts via de directe toegankelijkheid rechtstreeks naar de haptotherapeut en fysiotherapeut.

Bij Corver Fysio- en Manuele Therapie kunt u terecht bij Esther Woonink

Voor meer informatie over haptotherapie klik hier.

 

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak voor een behandeling.

Ga naar het
contactformulier, of bel
020 - 686 29 32 voor een intakegesprek.